Kulden Bider i næsen

Standard

Så er Kong Vinter for alvor ankommet, – dog ikke i sin hvide kåbe. Vanter, huer, halstørklæder og det varme vinterundertøj er fundet frem. Vintergækkerne er gået i hi iegn, gemt under det tynde pyntelag af sne der kom for nogle dage siden. Jeg nåede lige at få fjernet de visne stauder og bladene fra sidste år så jeg kunne se dem når de kom helt frem med deres smukke hvide klokker. Gad vide om jeg når at se dem i år. Sidste år lå de gemt under sneen helt til foråret kom.

Glæder mig til kulden igen slipper sit tag!

Så kom sneen

Standard

Idag vågnede jeg til et vinterhvidt landskab. Det havde jeg ikke ventet. Sne har en underlig virkning på mig, for selv om det kan være dødbesværligt så bliver jeg altid i godt humør når sneen daler og forskønner landskabet og min have. Var ude med sneskraberen og der var da et pænt lag nogle steder. Og så var der jo håndbold. Selv om jeg er håndboldfan så synes jeg de kammer helt over i både radio og tv. Men det var da dejligt at se glæden hos drengene og Wilbæk. Mens det stod på lavede Per dejlig bøf med råstegte kartofler, bønner og bernaise. Kun rødvinen manglede, den havde vi drukket, men vand er også godt.

Mere vinterhygge

Standard

Så er der weekend. Vinden blæser fælt fra øst og fuglene kryber sammen ude på foder brættet. De er blevet fodret med solsikkefrø og mejsebolde til musvitter og blåmejser, men gråspurvene tager også godt for sig af retterne. Der er også serveret klejnefedt med vildfugleblanding og det kan solsorten godt lide. Et par gamle æbler og lidt tørt brød er også et hit.

Musvit

Indenfor er katten Bandit næsten gået i hi. Den ligger krøllet sammen i sofaen og der har den ligget i flere timer.

Solen har vi ikke set idag og månen og stjernerne er sikkert også gemt væk i aften. Det er jo ellers et flot syn sådan en frostklar vinterhimmel og nordlys kunne man se forleden hvis man var heldig. I Vensyssel hvor jeg boede som barn og ung så vi tit nordlys. Jeg kan huske at jeg syntes at de var lidt spooky.

Jeg skal lave stuvet hvidkål til aften og Per har lavet frikadeller. Et par fyrfadslys og lidt varme fra pillefyret, så er hyggen sikkret.

Vinterhygge

Standard

Idag hygger vi os mest indendørs. Per har lavet lammeleverpostej med bacon og champignon i. Der dufter himmels i hele huset.Det er rigtig hyggeligt med en mand der kan lide at tilberede gode ting i køkkenet. Nu hjælper det jo selvfølgelig at han er uddannet slagter engang i fordums dage. Jeg er ved at koge et stykke kalvekød, – tværreb, som vi skal have imorgen med peberrodssovs. Det glæder jeg mig til, for jeg elsker peberrodssovs. Idag står den på laks med hollandaise. Jeg sidder her og er ved at gabe kæberne af led. Det er håndbolddrengenes skyld. Jeg skulle jo absolut se anden halvleg som jeg havde optaget da jeg ikke kunne nå at se hele kampen før jeg gik til græsk, – og har man meldt sig til noget og ligefrem givet penge for det, så skal det jo passes. Det blev sent før Per var færdig med at se det han skulle se i tv og jeg, der ikke er noget geni udi elektronik havde fået trykket på et eller andet, så klokken var næsten midnat før jeg gik til ro og så kunne jeg selvfølgelig ikke sove, – men kampen endte jo som den skulle og det lykkedes at se den uden at have hørt resultatet først.

Græsenke

Standard

Sidder her og er lige blevet brændt af med en aftale jeg havde i morgen. Og jeg har lige sendt min mand til housewarming på Bogø da jeg p.ga. aftalen i morgen ikke kunne deltage da vi skulle blive på Bogø i nat. Surt show!!

Så er det da godt jeg kan underholde mig selv. Jeg har lidt “elektroniske” problemer som jeg kan lege med, som f.eks. at finde  ud af hvordan WordPress virker. Alle siger at det er så nemt og jeg plejer da at kunne finde ud af sådan noget. Og så har jeg min harddisc-optager som driller. Jeg er meget spændt på om det jeg har eller tor jeg har sat den til at optage om lidt nu også kommer på!

Velkommen!

Standard

På min blog vil jeg fortælle om mine erfaringer omkring det at have et hus i Sverige, – både hvad angår køb, drift og utallige dejlige oplevelser.

Af andre ting jeg har i tankerne at blogge om er rejser, familie, hobbies og min kat.